Moderne Roser

Moderne roser


Moderne roser er ikke dem jeg har flest af men nogle få skønne har dog fået en plads i min have.
Dem jeg har valgt har så meget charme at de bare ikke er til at undvære. Blomst, duft og farve :-)


Eden roseKært barn har mange navne som man siger :-) Men det smukkeste er Eden rose, som passer helt fantastisk til denne rose. Blomsterne er kugle runde, fyldte og tunge. Duft er der ikke meget af med en svag røget æble duft er der.
Denne rose har jeg som opstammet rose og da jeg fandt den hos planteskolen skulle der ikke mange overvejelser til - skønt det slet ikke var meningen at jeg skulle have en opstammet rose.
Denne sommer har dens to blomstringer været helt overdådige!  Jeg kan kun glæde mig til næste forår hvor rosen får en meget større krukke og noget bunddække i form af en geranium :-)
Efteråret 2013. Efter et par år i krukke, har jeg besluttet mig for, at plante Eden rose ud i et bed. Her kommer den til at stå flot som overstander.( billede kommer i 2014)

Slyngrosen NahemaAk ja den kære Nahema har ikke fået den bedste start i min have. Den blev plantet forrige vinter. Her i foråret flyttede jeg den til en mere solrig plads. Pludselig gik væksten i stå og jeg lagde mærke til den faretruende stængelsyge og jeg måtte klippe den ned så der kun stod 3 " fingre" tilbage. Det kunne den lide og den er nu (oktober) omtrent ca.160 cm høj. Dog har der ikke været overvældet mange blomster...
Hvad den ikke har i blomster har den til gengæld i duft! helt uovertruffen duft!
Her i efteråret har jeg plantet en klematis sammen med rosen og jeg er meget spændt på resultatet til næste år! :-)


Odysse