Austin Roser

Her i min lille have på ca. 150 kvardratmeter har jeg en hel del historiske, Austin og moderne roser .
Jeg elsker bare roser, deres duft og skønhed :-) Mere forunderligt er det næsten hvad man kan bruge roser til..... Hvis man da ikke som jeg sprøjter sine roser. Lus er til at, klare syntes jeg men diverse svampesygedomme er bare for trist!
For alvor startede mit rosen eventyr i 2008 men inden da havde jeg  den meget skønne Rosa Moschata `Buff beauty` som er helt vidunderlig ( desværre er den nu død) . Den var med til at, åbne mine øjne for rosernes verden.

Præsentation af mine roser og af dem der ikke, er i min have mere:
David Austin roser

Wollerton Old Hall

Min nyeste rose som, nu står i krukke. Billed kommer lige så snart den blomstre :-)
Alan Titchmarsh

Alan T er en dejlig rose med varm rosa blomster. Blomsterne bliver som store bolde og har en tendens til at nikke med hovederne. Den har en god duft om dog ikke kraftig. busken bliver ca. 100 - 125 cm. Denne rose står side om side med Rose de resht og Gertrude Jekyll.
Efter en noget sølle særson 2012 besluttede jeg at, fjerne Allan T. helt :( Om det var fordi den fik for lidt vand, eller det var en for hård vinter eller andet ved jeg ikke. Men min have er for lille til roser der ikke trives. 
                 
Barbara Austin rose
             
Sød lille busk med fyldte små lyserøde blomster i  klaser med få blomster.
Den bliver ca.100 cm. men min er slet ikke så stor endnu efter ca. 3 år.
Blomsterne har ikke en stor og berusende duft, Men lille og yndig akkurat som busken :-)
Den er forholdsvis sund - syntes jeg men har ikke været så flittig til at genblomstre.
Endnu en rose der ikke står i min have mere. Lige som Allan T. udeblev meget af blomstringen. Så den var lidt skuffende :(

Constance spry
Hvilken fryd den er når den blomstre, for det sker kun en gang. Den er virkelig også det værd! Smuk er den med sine rosa blomster og en dejlig duft har den :-) Det er en klatre rose som blomstre ultimo juni - ultimo juli. Den bliver ca. 2,5 - 3 meter. Den eneste skavank ved denne rose er at, den får store brune pletter på sine blade efter blomstring. Desværre er jeg endnu ikke klar over om det smitter?
Constance har igen klaret sig igennem vinteren uden frost skader :-) Den har to meterlange grene som er spændt vandret så jeg er meget spændt på blomstringen i år! (2012)


Eglantyne

Efteråret 2011 købte jeg to eksemplarer af denne rose. Min nabo har den og jeg er meget betaget af den.!
Der er dog stor forskel på de to roser og jeg er spænd på hvordan den lille kommer til at klare sig. Faktisk har de klaret vinteren ganske godt, uden de store frost skader.
Her i går d.21.4 2013 flyttede jeg de to eksemplarer af Eglantyne. De fik ikke rigtig udviklet sig sidste år, og jeg tror at de stod for tæt på mit pilehegn. Så nu håber jeg at de kommer til at trives! :-D
Heritage
Hvilken skøn rose Heritage er! Dette billed yder den slet ikke retfærdighed. For ikke at, tale om dens duft :-D når den blomstre skal jeg lige hen og dufte i tide og utide, virkelig dejlig!
Den har dog været lidt af et problembarn.... Elendig blomstring og en ordentlig gang stængelsyge.
Nu får den en eller to særsoner mere og så må vi se....
April 2012 Den kære Heritage er nu blevet gravet op. Stængelsyge og et værre skravl var den Øv.


James Galway


Uha denne rose er ganske dejlig! Den blev sat i efteråret i efteråret 2010 og jeg blev glædeligt overrasket da den sprang ud :-) Blomsten er meget fyldt og den har en skøn duft! Den bliver 100-125 cm. høj men kan også bruges som slyngrose i følge Austin. Jeg kommer dog til at flytte rosen, forhåbenligt til en bedre plads, bare det ikke får for stor betydning for dens vækst!
April 2012 J. Galway har klaret vinteren rigtig godt uden frost skader. Den står som en stor flot busk.!

Gertrude Jekyll
Gertrude J. er en åbenbaring og så er den ikke engang sprunget helt ud på billedet ;-)
Den har en flot pink farve og den mest vidunderlige duft! Den er en af de første roser i min have der blomstre om foråret :-) Og det er ikke kedeligt når den står med et hav af blomster!

The PilgrimDenne rose er den første gule plante jeg har fået til haven :-) Jeg har selvfølig set den i flere Austin bøger og blade. Men det var først da jeg var hos Tante Grøn, jeg rigtig fik øje på den :-)
Tante Grøn så hvor meget jeg nød dens duft, så hun plukkede den af til mig. Hele vejen tilbage til sjælland sad jeg med næsen ned i blomsten. Men så kunne den heller ikke mere:-)
Ved udspring er rosen pænt gul, men den blegner hurtig til sart gul. Den har store og fyldte blomster og har været meget flittig til at blomstre :-)
Der står at rosen bliver 80 - 100 cm. men at den også kan bruges til slyngrose. 

Redute

Redute er ikke en rose som jeg vil undvære! Den er ganske yndig og har en dejlig sæbe duft:-) Den er flittig til at blomstre her og jeg nyder den hele sommeren!
April 2012 Redute er gået igennem vinteren uden de store frost skader, skønt!


Sarifa Asma                                                             

Endnu en rose som jeg har kastet min kærlighed på.! Jeg plantede denne rose i sommeren 2011 og er meget spændt på hvordan den udvikler sig :-) Vinteren er den kommet godt igennem uden store frost skader.                                                                                    


Sister Elizabeth

Sister Elizabeth er ny i min have og jeg er spændt på hvordan den kommer til at tage sig ud i forgrunden af Gertrude J., AlanT. og Rose de Resht. Jeg plantede den i efteråret 2011
Denne side er under udarbejdelse 17.4.2012